Domácu granolu, si môžeš upraviť podľa vlastnej chuti. Dáš si do nej, čo máš rada. Napríklad si pridáš kokosové čipsy, mrazom sušené ovocie a pod. Moja domáca granola je plná orechov, je chutná a chrumkavá. Jej vôňa pri pečení v rúre je neskutočná. Prevonia celý dom. Najradšej si ju dávam, na raňajky s tvarohom.
Ingrediencie
90 g lieskových orechov bez šupky
50 g mandlí
45 g sezamových zrniečok
80 g strúhaného kokosu
100 g vlašských orechov
1 PL kokosového oleja
4 PL erythritolu
1 PL škorice
1 vajce
Postup
Najskôr sa zbavíme šupky z lieskových orechov. Na rozpálenej, suchej panvici, ich necháme trocha opiecť. Keď sa šupka začne oddeľovať, orechy nasypeme na kuchynskú utierku a ešte horúce poriadne v utierke šúchame. Väčšia časť orechov sa pekne očistí od šupky. Pri opekaní pozor, aby sa orechy nespálili.
Lieskové orechy a mandle dáme do mixéra a mixujeme. Na drobné kúsky, nie na múku. Vlašské orechy si nakrájame nožom. Všetky suché ingrediencie, okrem erythritolu si dáme do misky. Vajce, erythritol a kokosový olej premiešame mixérom do peny.
Tú potom vlejeme do pripravenej misky. Celé to poriadne premiešame.
Na veľký plech si pripravíme papier na pečenie a celú masu porozťahujeme po papieri. Rukami poriadne postláčame, aby bola granola rovnako vysoká.
Dáme piecť na 150 °C cca 25 min.
Po 25 min. plech vyberieme a granolu polámeme na menšie kusy.
Teplotu v rúre znížime na 100°C. Granolu vrátime do rúry a necháme ďalších 25 min. piecť do chrumkava.
Ak máš rada, môžeš pridať mrazom sušené ovocie, príp. pridať, alebo vymeniť niektorú ingredienciu.
Dobrú chuť!