Korpus na tortu, je večný problém, aj pri bežnom pečení. A v LC podobe, ani nehovorím. Prinášam ti preto kakaový korpus, ktorý som vyskúšala. Potrebuješ len tri ingrediencie.
Ingrediencie
6 vajec
50 g kakaa
200 g erythritolu
Postup
Bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka s erythritolom mixujeme do peny a pridáme kakao. Potom, už len ručne zamiešame bielka. Do veľkej formy (28 cm) si dáme na spodok, papier na pečenie. Masu do formy vylejeme a pečieme na 180°C cca 1 hod. Skúšame špajľou.
Korpus je chutný, trošku tvrdší a pevný. Ja som korpus potrela jahodovým lekvárom bez cukru a navrch urobila čokoládový krém (30% smotana, čokoláda 74%, 3 PL erythritolu, 5 g agaru – všetko spolu zamiešať, keď hmota začne vrieť, dáš dole z ohňa a naleješ na lekvár. Necháš stuhnúť.)
Dobrú chuť!