Kokos a čokoláda je úžasná kombinácia. A spojením týchto dvoch chutí vznikne úžasný koláč. Ochutnaj..
Ingrediencie:
200 g strúhaný kokos
4 bielka
štipka soli
4 PL sladidla
Poleva:
250 ml smotana na šľahanie 33%
100 g horkej čokolády min. 74 %
5 g agar
Postup:
Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha a pridáme 4 PL sladidla, zašľaháme. Potom opatrne pridávame kokos a ručne miešame. Na menší plech si pripravíme papier na pečenie a vzniknutú masu naň rozotrieme. Cesto dáme piecť do rúry na 180° C na cca 15 min. (podľa rúry) do zlata.
Kým sa nám cesto pečie pripravíme si čokoládovú polevu. Do hrnca si dáme zohrievať smotanu spolu s čokoládou, treba ohrievať na miernom ohni aby sa nám to nepripálilo. Keď sa čokoláda rozpustí pridáme agar. Ten poriadne zamiešame a keď nám čokoládová smotana začne vrieť dáme dole z ohňa.
Pripravenú polevu nanesieme na kokosové cesto, rozotrieme a necháme stuhnúť. Po vychladnutí som dala ešte koláč do chladničky.
Dobrú chuť!