Karfiolová ryža

Karfiolová ryža, je skvelá a chutná náhrada klasickej ryže. Spracovaním stratí tu karfiolovú chuť takže sa nemusíš báť. Používam ju ako prílohu k mäsu, ale robila som z nej už aj „rizoto“.   

Ingrediencie:

  • 1 ks karfiol
  • soľ

Postup:

Karfiol si očistíš od listov umyješ a rozdelíš na ružičky. Ružičky si nakrájaš, môžeš ich aj mixovať, ale tu pozor aby ti miesto ryže nevznikla kaša, alebo ho môžeš nastrúhať. Ja karfiol krájam. Nadrobno. Nakrájaný ho dám na panvicu a osolím. Nepodlievam. Panvicu prikryjem a nechám dusiť za častejšieho miešania asi 15-20 minút. Potom odkryjem a necháme ešte vyvariť vodu.

Do ryže môžeš na ochutenie pridať napr. aj kari korenie (POZOR kari obsahuje sacharidy tak si ho treba pekne započítať do denného príjmu). Ja si ryže robím viac porcií na raz a tie si potom jednotlivo zamrazujem na neskoršie použitie.

Dobrú chuť!

Andrea Imrichová
Ukazujem ľudom cestu k chudnutiu a zmene životného štýlu. Ja sama som na mojej ceste schudla 30 kg a zároveň prišla k poznatku, aká dôležitá je naša myseľ pri chudnutí. Pomáham ľudom s chudnutím a zmenou ich myslenia, pretože ja sama som to prežila. Baví ma inšpirovať ľudí na ceste k lepšiemu štíhlejšiemu životu plnom šťastia a energie, pretože som aj ja sama touto cestou išla. Môj príbeh si prečítajte tu >>