Zeleninové hranolky

Myslíš si že v Low Carb nemôžeš hranolky? Zeleninové hranolky, sú skvelou náhradou zemiakových. Dajú sa upiecť z rôznej, najlepšie tvrdej zeleniny. Ja robím najradšej zo zeleru a mrkvy. Ale môžeš si ich spraviť aj z petržlenu alebo repy. Je to na tebe.

Ingrediencie

1 zeler (príp. iná zelenina)

trocha olivového oleja

sušený cesnak, červenú papriku, soľ (alebo podľa vlastnej chuti)

Postup

Zeler si očistíme, ja používam škrabku na zeleninu príde mi to jednoduchšie a rýchlejšie. Po očistení si ho nakrájame na hranolky (veľkosť ako klasické), ak ich nebudeš piecť hneď, je dobré ich dať do vody aby nezhnedli. Do misky si zmiešame korenie červenú papriku, sušený cesnak alebo akékoľvek máš rada.

Soľ používam až po upečení. Hranolky obalíš v korení a uložíš na plech vystlaný papierom na pečenie. Hranolky trochu, nie moc, pokvapkám (ja mám fľašu s rozprašovačom) olivovým olejom.

 

Dáme piecť do rúry na 200°C asi 20 min. Po 20 min. znížim teplotu na 100°C a viacmenej suším cca. 10 min. Po vybratí ich osolím.

Hranolky nesolím pred pečením, pretože sa mi zdalo, že pustili veľa šťavy. Treba vyskúšať upiecť aj so soľou a uvidíš, ktoré ti budú chutiť  viac.

Dobrú chuť!   

Andrea Imrichová
Ukazujem ľudom cestu k chudnutiu a zmene životného štýlu. Ja sama som na mojej ceste schudla 30 kg a zároveň prišla k poznatku, aká dôležitá je naša myseľ pri chudnutí. Pomáham ľudom s chudnutím a zmenou ich myslenia, pretože ja sama som to prežila. Baví ma inšpirovať ľudí na ceste k lepšiemu štíhlejšiemu životu plnom šťastia a energie, pretože som aj ja sama touto cestou išla. Môj príbeh si prečítajte tu >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.