Majonézový šalát robievame u nás doma na Vianoce a Veľkú noc. Mám ho veľmi rada a tak som si ho na tú tohto ročnú Veľkú noc urobila v LC. A je vynikajúci.
Ingrediencie
1 ks veľký zeler (cca 500 g)
1 menšia cibuľa
1 ks zaváraná uhorka
1 KL podravka (príp. kari korenie)
1 PL vody
1/2 KL horčice
1 PL kyslej smotany
1 PL tatárskej omáčky
1 PL majonézy
štipka soli a čierneho korenia
Postup
Zeler si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ho variť. Do vody prisypeme 1 KL podravky (prípadne kari korenia).
Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorku. V miske si zmiešame vodu, horčicu, kyslú smotanu, majonézu, tatarku, soľ a čierne korenie.
Keď je zeler uvarený do mäkka, cez sitko na zemiaky, ho pretlačíme k cibuli a uhorke. Zalejeme pripravenou zmesou a poriadne zamiešame. Necháme schladiť a prípadne ešte dochutíme.
Dobrú chuť!